Tennis ketchere

Hos Ketcher-Sport.dk har vi et stort udvalg af tennis ketsjere fra de kendte tennis mærker: Babolat tennisketsjer, HEAD tennisketcher, Wilson tennisketcher og Yonex tennisketchere.

Vi har tennis ketsjeren til juniorspilleren, motionsspilleren og turneringsspilleren.

Der er stor forskel på tennisketsjere. Pris og kvalitet hænger sammen. Kvaliteten på ketsjeren hænger sammen med det materiale ketsjeren laves i. Jo bedre kvalitet jo mere præcision og power får du foræret fra ketsjeren.

En tennisketsjer fås i forskellige greb størrelser. En lille damehånd/junior bruger typisk G0 eller G1. En typisk herrehånd bruger G2 eller G3. Er man i tvivl om grebstørrelsen er det bedre at vælge et mindre greb da det altid kan gøres større ved at lægge et ekstra greb på.

Læs mere Læs mindre

Når man skal vælge tennisketsjer er det en god ide at være bevidst om længden på sit sving når man slår til bolden. Spillere med et kort sving (ofte nybegyndere) kan med fordel vælge en let ketsjer da ketsjeren er lettere at styre og det er nemmere at sætte fart i bolden. En let ketcher vejer fra 255-260 gram. Spillere med et mellem sving bør vælge en mellem let ketcher. Det kræver mere kraft at få fart i ketsjeren til gengæld giver den mere power i slagene og fart på bolden. En mellem let ketcher vejer fra 270-290 gram. Spillere med et langt sving kan vælge en tungere ketcher. Det kræver meget kraft at få fart på den. Den giver til gengæld ekstra power i slagene og meget fart på bolden. Det kræver dog også en god teknik at styre slagene med så høj fart. En tungere ketcher vejer fra 290 gram.

Tennisketsjere fås med forskellige hovedstørrelser. Et større ketsjerhoved (Oversize) giver et mere kraftfuldt slag. Derudover giver et større ketsjerhoved et større sweetspot – som er det område hvor du rammer bolden med størst effekt (minimerer urene slag). Et mindre ketsjerhoved (Midsize) giver mere boldkontrol. Mangler man power i sine slag, fx fordi man har et kort sving, vil man få mere hjælp til at skabe fart med en ketsjer med et oversize hoved. Hvorimod har man et langt sving, og dermed en god power i sine slag, kan man med fordel vælge en ketsjer med et midsize ketsjerhoved, da det vil give noget mere kontrol.

Balancepunkt = vægtfordeling i ketsjeren. En hovedtung ketsjer betyder at der er placeret mere vægt mod ketsjerhovedet. En hovedlet ketsjer betyder at vægten er placeret mod ketsjerens håndtag. Hovedlette ketsjere er nemmere at manøvrere med og giver dermed en god kontrol. Hvorimod hovedtunge ketsjere giver mere power. Balancepunktet findes ved at måle fra bunden af ketsjerens håndtag (ofte i mm) jo højere tallet er jo mere hovedtung er ketsjeren. Ofte er en tung ketsjer hovedlet for at bevare evnen til at manøvrere ketsjeren. Og en let ketsjer hovedtung for fortsat at give noget power til ketsjeren. De dygtige tennisspillere vil som regel gerne have en tung hovedlet ketsjer da deres sving/teknik gør at de selv skaber farten i bolden og de vil derfor gerne have en ketsjer der giver en god kontrol. Hvorimod motionsspillere ofte har glæde af en lidt lettere men hovedtung ketsjer så de får hjælp til give fart til bolden.