Gode råd til køb af badmintonketsjer

Er du i tvivl om hvilken badmintonketsjer du skal købe

Når man skal købe en ny badmintonketsjer får man mest glæde af sin nye ketsjer hvis man gør sig nogle overvejelser om hvilke spilleegenskaber man gerne vil have i ketsjeren. Her kan der være mange forskellige præferencer og en af de måder man kan gå til opgaven på er ved at tage udgangspunkt i den ketsjer man har i forvejen. På ketsjeren står der typisk nogle specifikationer: Vægt, Balance og flex. Det er lidt forskelligt afhængig af mærke hvor oplysningerne står, men som regel står de på siden af skaftet. Hvis man har været glad for sin ketsjer kan det være en god ide at gå efter en ny ketsjer der har de samme specifikationer. Eller synes man at man mangler noget i ketsjeren fx at man gerne vil have noget mere power så kan man gå efter en ketsjer der vejer lidt mere, er lidt mere hovedtung, er lidt mere fleksibel i skaftet – og evt. også i en bedre kvalitet end den ketsjer man har i forvejen. Eller modsat synes man at man mangler lidt mere kontrol. Kan man gå efter en ketsjer der har balancen tættere på ketsjerens håndtag (even eller hovedlet) og som er mere stiv i skaftet.

Kvalitet

Pris og kvalitet hænger sammen når man køber badmintonketsjere. Topketsjerne er lavet i en bedre kvalitetsgrafit ”Ultra Hi-Modulus Graphite” hvilket gør ketsjeren stærkere og stivere end ordinær grafit, hvilket skaber ketsjere der har mindre torsion og mere power. Dette giver dig mere præcise og kraftfulde slag.

Ketsjerens specifikationer

Vægt

En standard badmintonketsjer vejer ca. 87g (3U) uden strenge. En lettere ketsjer er nemmere at manøvrere og kan give et hurtigere sving. De lidt tungere ketsjere giver lidt mere power.

Balance

Med ”balancen” i en badmintonketsjer menes hvor tyngden ligger i ketsjeren. De hovedtunge ketsjere giver mere power og de hovedlette ketsjere en god kontrol da man har balancen i ketsjeren ved ketsjerens håndtag.

Flex

Ketsjerens ”flex” betyder hvor meget ketsjerens skaft giver sig når man svinger ketsjeren. En mere fleksibel ketsjer hjælper spilleren der ikke selv har så høj en svinghastighed med at få fart i bolden. Hvorimod et mere stift skaft er mere stabilt og giver bedre kontrol til den teknisk dygtige spiller.

Generelle anbefalinger

Til turneringsspilleren:

Vægt: 3U eller 4U

Flex:

Medium: (junior/dame spilleren der har brug for lidt mere power)

Stiff

Very Stiff (spilleren der har meget power i sine slag, med høj svinghastighed)

Balance:

Head heavy: Til den angrebsivrige spiller, der spiller med meget power i sine slag og slår meget fra baglinjen

Even: Til allround spilleren

Head light: Til spilleren med det hurtige sving der spiller meget kontra, eller mixpigen der er meget netsøgende.

 

Til motionsspilleren:

Vægt: 3U eller evt. 4U hvis man gerne vil have en lidt lettere ketsjer

Flex: Medium eller fleksibel

Balance:

Head heavy: Hvis man vil have hjælp til power

Head light: Hvis man gerne vil have mere kontrol

Even: All round

 

Til juniorspiller/børn højere end 140cm

Vægt: 3U eller 4U eller evt. endnu lettere (5U) hvis man gerne vil have en ketsjer der er nem at spille med (men ikke har så meget power).

Flex: Medium eller fleksibel

Balance:

Head heavy: Hvis man vil have hjælp til power

Head light: Hvis man gerne vil have mere kontrol

Even: All round

Hvad er et godt padelbat

Hvilket padel bat man skal vælge afhænger af hvilket niveau man har og hvilken spillestil. I denne blog har vi samlet nogle generelle anbefalinger

Læs mere

Badmintonketsjer til børn

Få en god start med badminton start ud med en junior badmintonketsjer. 

Læs mere